Asioita, joihin törmäät asiakaspalvelualalla

1. Törmäät ruokayhdistelmiin, joita et edes tullut ajatelleeksesi. Mm. kiinalaiset turistit ovat erittäin kiintyneitä seuraaviin yhdistelmiin: 

– hillo ja kasvikset
– kahvi ja raejuusto
– näkkäri ja ketsuppi
– ketsuppipuuro
– pelkkä voi.

Nää kuulostaa siltä kun ne olis keksittyjä, mutta uskokaa mua, edes mulla ei ole niin hyvää mielikuvitusta. Voitte tosin kuvitella mun ilmettä, kun nään näitä yhdistelmiä ruokailijoiden lautasilla.

2. Tajuat, että suurimmalla osalla ihmisistä ei ole käytöstapoja. Tai maalaisjärkeä. 

Olen tyhjentämässä roskista, ja peitän roska-aukon lautasella jottei kukaan kaataisi roskia aukosta suoraan lattialle. Asiakas kävelee roskiksen luo, nostaa lautasen aukon päältä, katsoo minua suoraan silmiin samalla kun ehdin sopertaa ”älä kaada sinne mitään”. Näkee ruoantähteiden putoavan lattialle, laskee lautasen takaisin aukon päälle, hymyilee kauniisti ja kävelee pois.

Ja sit ihmiset miettii, että miks asiakaspalvelijat on välillä vähän vittumaisia.

3. Huomaat, että ihmiset olettavat sinun puhuvan kaikkia maailman kieliä.

Kello on 6 aamulla. Olen hädin tuskin hereillä, vaikka olen ollut töissä jo tunnin. Vanha aasialainen nainen tulee luokseni puhumaan oletettavasti kiinaa, vastaan englanniksi etten ymmärrä. Nainen jatkaa selittämistä, osoitellen suurieleisesti lautastaan ja demonstroiden jotain pyöreää. Vastaan englanniksi etten puhu kiinaa, nainen sysää täyden ruokalautasen syliini ja kävelee tarmokkaasti pois. Mitä tästä opittiin? Opettele kiinaa. Siitä sitten valitsemaan että mitä niistä.

4. Teineistä ei koskaan seuraa mitään hyvää 

Teinit tykkää heitellä ruokaa. Toisilleen, toisiaan päin, alas kolmannesta kerroksesta isossa kauppakeskuksessa. Enough said.

Vaikka kuulostan katkeralta Raxin muijalta, niin oikeasti tykkään työstäni. Sitä saattaa varmaan olla hankalaa uskoa, mutta pizzan pyörittäminen ja asiakaspalvelu hyvässä seurassa on ihan hauskaa, etenkin kun siitä maksetaan. Nykyään näille vituttaville asioille osaa vaan nauraa ja antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jos haluatte oppia kärsivällisemmiksi ja kiroilemaan äänettömästi, asiakaspalveluala is da place to be. Mulle toi jälkimmäinen on ollut korvaamaton taito.

Kahdeksan päivän duuniputkea jäljellä kolme aamua, joista kahtena lähtö on ennen kuutta aamulla. Auts. Sunnuntain vapaata ja Ruplan vegaaniäitienpäiväbrunssia odotellessa!

– Hanna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s